Erfarna Improvisatörer

Den nya komeditekniken

Improvisationskurs för skådespelare och erfarna improvisatörer sommaren 2021

I den nya komeditekniken utgår vi från komiska tekniker och trix som vi lagrat i allas våra humormagasin. Vi öser ur den europeiska teatertraditionen commedia dellàrte som i sin tur också har inspirerat Molière, Shakespeare, Chaplin och Nils Poppe… Under mer än 70 års gemensamma impro-erfarenheter har vi ur de moderna impro-teknikerna laborerat fram det vi tycker underhåller en publik på bästa sätt

Genom en cross-over sammanför vi traditioner och modern impro. En nyckel för att komma åt humorns kärna ligger i att – vila i tekniken

  • Våga vara noggrann och krångla inte till det. Lita på sin inre röst, lyssna på scenkompisen och också på publikens andning. Då kommer tajming, lätthet och skratt.
  • Improvisation inför publik är skådespelarens teater. På den här kursen prövar vi framför en publik vad är det som fungerar och hur kan vi göra det ännu roligare.

Det finns ingen regissör att förlita sig på. Vad kan en då förlita sig på? Jo använda sin skådespelarteknik, använda tekniska gags och slapsticks som aktörerna känner väl och det som aktörer i Europa gjort sedan 1400-talet.

Hittar du det så blir interaktiv teater som bäst! Intelligent, balanserad och fullständigt fånig.

Väl mött Robert Pukitis och Marvin Yxner

Marvin Yxner
Marvin kända från TV / Film/ Scenen bl.a ”Hem till dig eller mig eller var och en till sig” av Lasse Hallström och ”Percy tårar” av Killing-gänget är två legendariska TV-klassiker. Som regissör har han satt upp ca: 50 teaterpjäser. Från 70-talet har han utbildat skådespelare på Statens Scenskolor/Teaterhögskolor. Här en helt unik kurs med Skådespelaren och legendaren Marvin Yxner med omfattande erfarenhet som regissör, skådespelare och teaterpedagog. Missa inte!

Robert Pukitis
Har tillsammans med Herman Lindquist skapat historiespel. Som Robert regisserat inför tiotusentals människor på Skeppsbron utanför Slottet. Skrivit och iscensatt krönikespel i Blå Hallen i Stockholms Rådhus. Regisserat flera Operor, Kammarspel, Riddare & torneringsspel och massor av barnteater. Har sedan mitten av 80-talet varit pedagogiskt drivande i att förmedla improvisationen som konstart. Nyskapare av improvisations format. Som pedagog – med lätt hand, ser han till att eleven blir självgående. Nu Verksamhetsutvecklare på Skara Skolscen.

Kursen är på fyra dagar för skådespelare och för erfarna improvisatörer och publikvana krävs.

Skara Skolscen, Peter Hernqvistgatan 10, Skara

Vecka 29: Torsdag till söndag 22 – 25 juli 202

Torsdag kl.10.00–18.00
Fredag–lördag kl. 9.00–17.00 & 18.30–21.00 (offentlig föreställning)
Söndag kl. 10.00 – 16.00
Anmälan till kursen Impro för Skådelspelare & erfarna Improvisatörer v 29 finns HÄR

Vecka 30: Onsdag till lördag 28 – 31 juli 2021

Onsdag kl. 10.00–18.00
Torsdag–fredag kl. 9.00–17.00 & 18.30–21.00 (offentlig föreställning)
Lördag kl. 10.00–16.00
Anmälan till kursen Impro för Skådelspelare & erfarna Improvisatörer v 30 finns HÄR