Impro för Alla

Kurs i Improvisation för dig som gått 2 – 4 improkurser – för dig som är nyfiken på att fördjupa dig i teaterimprovisation

Marvin & Robert

Du är glad i improvisation – här får du vara med i utvecklade nya improvisations koncept. Under lekfulla och kravlösa former provar du de grundläggande verktygen i improvisation: fantasi, spontanitet, lyhördhet och medspelarskap. 


Under kursen kommer du att i en trygg miljö få framföra och se unika improvisationer, utveckla din kreativitet och få en rejäl energiboost. Allt sker i samspel med dina kursare under trygg ledning av de erfarna lärarna. Vi ser till att lyfta din teknik och kunskap om impro så väl som det kollektiva och individuella berättandet.

Vi undersöker:

  • Fantasin; att få tillgång till det omedvetet geniala vi alla går omkring och bär på.
  • Prestationen & nervositet; hur vi tar oss ur greppet som den lille fördömaren inom oss har.
  • Publiken; hur vi får dem att vara på vår sida och deltagande i festen.
  • Tekniken; inte bara en, utan en mängd, vad och hur vi berättar, vad som är viktigt eller bra att tänka på.

Det är en lekfull och utmanande workshop där du kommer att få tydliga direktiv och får med dig konkreta verktyg som är användbara även i andra sammanhang.

Vår impro är gjord för att aktören ska bli fri på scenen, utanför manus och med publiken. Workshopen riktar sig till vuxna och någon erfarenhet av teater eller improvisation behövs.

Vi tänker stort, vilt och när det blir misstag så börjar vi om. Prövar igen – träna, lek och pröva igen

Väl mött Marvin Yxner och Robert Pukitis

Marvin Yxner
Marvin kända från TV / Film/ Scenen bl.a ”Hem till dig eller mig eller var och en till sig” av Lasse Hallström och ”Percy tårar” av Killing-gänget är två legendariska TV-klassiker. Som regissör har han satt upp ca: 50 teaterpjäser. Från 70-talet har han utbildat skådespelare på Statens Scenskolor/Teaterhögskolor. Här en helt unik kurs med Skådespelaren och legendaren Marvin Yxner med omfattande erfarenhet som regissör, skådespelare och teaterpedagog. Missa inte!

Robert Pukitis
Har tillsammans med Herman Lindquist skapat historiespel. Som Robert regisserat inför tiotusentals människor på Skeppsbron utanför Slottet. Skrivit och iscensatt krönikespel i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Regisserat flera Operor, Kammarspel, Riddare & torneringsspel och massor av barnteater. Har sedan mitten av 80-talet varit pedagogiskt drivande i att förmedla improvisationen som konstart. Nyskapare av improvisations format. Som pedagog – med lätt hand, ser han till att eleven blir självgående. Nu Verksamhetsutvecklare på Skara Skolscen.

Kursen Impro för alla, för dig som gått 2 – 4 improkurser. Ingen publikvana krävs.

Vi kommer att hålla till på Skara skolscen. Vecka 23 (torsdag – söndag)  

Skara Skolscen, Peter Hernqvistgatan 10, Skara
Torsdag till söndag 10–13 juni 2021

Torsdag kl. 10.00–18.00
Fredag–lördag kl. 9.00–17.00 & 18.30–21.00 (offentlig föreställning)
Söndag kl. 10.00–16.00
Anmälan till kursen Impro för Alla finns HÄR

Förmodligen så är alla i landet vaccinerade – vi tillämpar FHM regler hela sommaren.