Glad impro

Kurs i Improvisation för dig som improviserat förut och som är nyfiken på att fördjupa dig.

Du är glad i improvisation – vi skapar nya komiska improvisations koncept. Under lekfulla och kravlösa former provar du de de komedins grundelement i improvisation: fantasi, spontanitet, lyhördhet och medspelarskap.

Under kursen kommer du att i en trygg miljö få framföra och se unika improvisationer, utveckla din kreativitet och få en rejäl energiboost, i samspel med de erfarna lärarna. Vi ser till att lyfta din teknik och kunskap om impro så väl som det kollektiva och individuella berättandet. De ser till att du lugnt flyger fritt i din fantasi och hittar din komiska ådra.

Det är en lekfull och utmanande workshop där du kommer att få tydliga direktiv och får med dig konkreta verktyg som är användbara även i andra sammanhang. Vår impro är gjord för att aktören ska bli fri på scenen, utanför manus och med publiken. Workshopen riktar sig till vuxna och som har någon erfarenhet av teater eller improvisation behövs.

Marvin Yxner
Kända från TV / Film/ Scenen bl.a ”Hem till dig eller mig eller var och en till sig” av Lasse Hallström och ”Percy tårar” av Killing-gänget är två legendariska TV-klassiker. Som regissör har han satt upp ca: 50 teaterpjäser. Från 70-talet har han utbildat skådespelare på Scenskolor /Teaterhögskolor. Här en helt unik kurs med Skådespelaren och legendaren Marvin Yxner med omfattande erfarenhet som regissör, skådespelare och teaterpedagog. Missa inte!

Robert Pukitis
Verksam som skådespelare och regissör sedan 1987. Har iscensatt stora evenemang i bl.a. Kungsträdgården, Stockholms Stadshus, Riddarholmen och spelet på Skeppsbron vid Millenieskiftet. Regisserat Opera, Kammarspel, Riddar- & tornerspel och barnteater. Pedagogiskt drivande i att förmedla och förädla improvisation som konstart. Nu arbetar han som pedagog i scenframställning och improvisation på Skara Skolscen.

Vi kommer att undersöka:

• Fantasin; att få tillgång till det omedvetet geniala vi alla går omkring och bär på.

• Prestationen & nervositet; hur vi tar oss ur greppet som den lille fördömaren inom oss har.

• Publiken; hur vi får dem att vara på vår sida och deltagande i festen.

• Tekniken; inte bara en, utan en mängd – teknik i enskilda game, komediteknik, skådespelarteknik och hävdvunna klassiska commediatekniker

Vi tänker stort, vilt och när det blir misstag så börjar vi om. Prövar igen – träna, leker och pröva en, två eller tre gånger igen.

Robert Pukitis & Marvin Yxner

Fantasi är viktigare än fakta

Albert Einstein

Kursen Glad impro, för dig som gått 2 – 4 improkurser. Ingen publikvana krävs.

Anmälan till Skara Skolscen/Robert Pukitis – robert.pukitis@folkuniversitetet.se

Skara Skolscen, Peter Hernqvistgatan 10, Skara
Torsdag till Söndag 9–12 juni 2022

Torsdag kl. 10.00–18.00
Fredag–lördag kl. 9.00–17.00 & 18.30–20.30 (ev. offentlig föreställning)
Söndag kl. 10.00–16.00
Anmälan till kursen Glad impro  finns snart HÄR

Förmodligen så är alla i landet vaccinerade – vi tillämpar FHM regler hela sommaren.