Impro Jubile

Robert Pukitis & Marvin Yxner

Fridhems folkhögskola Svalöv

v.28   24-07-08 till 24-07-12

Under 20 år har Marvin & Robert varit på Fridhem och viftat högt med Improfanan.

Under kursen Impro Jubilé kommer du att få ta del av ett smörgåsbord fyllt med handplockade godbitar från förr, blandat med helt nya galenskaper.  

Vi jobbar med det basala och enkla. Det vildsinta och nyskapande. Vi jobbar med att mejsla ur själens fjäderlätta impro-marmor. Med det som leker sig rakt in i publikens sinnen.

Den delikata konsten att spela och dela med en publik.

Det kommer att gå undan. Högt tempo – interna eller offentliga föreställningar varje dag.

Du som söker behöver vara van improvisatör.

Och vi tjatar – var enkel!

Till och med: VÅGA vara enkel.

I det banala ligger din avslappning och där hittar du lättast vägen till din ocean av fantasi.

 Har du någon favorit du vill prova igen eller utveckla ytterligare – hör av dig, kanske får den plats!


Marvin Yxner och Robert Pukitis har arbetat med improvisation sedan Teatersporten kom till Sverige på 80-talet – Marvin ännu längre. Två mycket erfarna och gedigna teaterarbetare som regisserar, agerar och utbildar inom scenkonsten i Sverige. Marvin har just regisserat Dario Fo´s ”Vi betalar inte” och Robert hittar en till vardags som lärare på Skara skolscen.

Marvin Yxner
Kända från TV / Film/ Scenen bl.a ”Hem till dig eller mig eller var och en till sig” av Lasse Hallström och ”Percy tårar” av Killing-gänget är två legendariska TV-klassiker. Som regissör har han satt upp ca: 50 teaterpjäser. Från 70-talet har han utbildat skådespelare på Scenskolor /Teaterhögskolor. Här en helt unik kurs med Skådespelaren och legendaren Marvin Yxner med omfattande erfarenhet som regissör, skådespelare och teaterpedagog. Missa inte!

Robert Pukitis
Verksam som skådespelare och regissör sedan 1987. Har iscensatt stora evenemang i bl.a. Kungsträdgården, Stockholms Stadshus, Riddarholmen och spelet på Skeppsbron vid Millenieskiftet. Regisserat Opera, Kammarspel, Riddar- & tornerspel och barnteater. Pedagogiskt drivande i att förmedla och förädla improvisation som konstart. Nu arbetar han som pedagog i scenframställning och improvisation på Skara Skolscen.

Fantasi är viktigare än fakta

Albert Einstein

v.28   24-07-08 till 24-07-12

Fridhems folkhögskola.

Svalöv Skåne

Sista möjliga sejouren?