Impro för Improvisatörer

Höj insatsen – se publiken i ögonen.
Dig som har improviserat i flera år – som vill ha nytt!

En kurs för dig som redan har testat improvisationsteater och är bekant med grunderna och lite till. Du kanske känner att det finns mer inom dig…, att ”det här var för ytligt” eller ”var är alla intressanta scener”?

Vi kommer åt det, genom att lugnt o fint vänta in känslorna, hålla tag i den trygghet som själva impro-tekniken erbjuder och ha tydlig överenskommelse med scenpartnern så att ni leker på samma plattform – skapar inom samma nyanser.

• Beredd på allt, överallt – alltid… all tid… Ja, så kan det ju vara, men det är väldigt tröttsamt. Hushåll med krafterna – det behövs inte spruta ut idéer hela tiden.
• När det kommer en idé – från dig eller kompisen – ta hand om den, försvara den, förvara den.
• Var vaksam på balansen i berättandet – att publiken hänger med och att det väcker deras intresse. Hur lite du än behöver agera, eller hur mycket…

• Om det i verkligheten brinner i skogen och djävulen lockar dig – gå inte dit! Men om det händer i en improvisation – kliv in. Höj insatsen…
• Publiken är en fantastisk medspelare. Litar/lutar du mot dem – så fördjupar du innehållet och stärker intresset i dina scener – det blir mer levande. Publiken vet.

Välkomna Marvin & Robert

Marvin Yxner
Marvin kända från TV / Film/ Scenen bl.a ”Hem till dig eller mig eller var och en till sig” av Lasse Hallström och ”Percy tårar” av Killing-gänget är två legendariska TV-klassiker. Som regissör har han satt upp ca: 50 teaterpjäser. Från 70-talet har han utbildat skådespelare på Statens Scenskolor/Teaterhögskolor. Här en helt unik kurs med Skådespelaren och legendaren Marvin Yxner med omfattande erfarenhet som regissör, skådespelare och teaterpedagog. Missa inte!

Robert Pukitis
Har tillsammans med Herman Lindquist skapat historiespel. Som Robert regisserat inför tiotusentals människor på Skeppsbron utanför Slottet. Skrivit och iscensatt krönikespel i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Regisserat flera Operor, Kammarspel, Riddare & torneringsspel och massor av barnteater. Har sedan mitten av 80-talet varit pedagogiskt drivande i att förmedla improvisationen som konstart. Nyskapare av improvisations format. Som pedagog – med lätt hand, ser han till att eleven blir självgående. Nu Verksamhetsutvecklare på Skara Skolscen.

Kurs på Skara Skolscen torsdag-söndag 17 – 20 juli 2021 vecka 24.
Anmälan till kursen Impro för Improvisatörer finns  HÄR på Skara Skolscen.