Varför Impro

Improvisation Berättelsen är alltid grunden

Korta, roliga, överraskande – aldrig tråkiga. Berättats sedan lägereldarnas tid. Publiken stannar/kommer, för att se och höra bra historier.

Grundregler

1 Scenen skall  vara en säker plats. Se till att ”säkra scenen”. Det är skådespelarnas teater och de skall vara trygga för att kunna visa alla sina sidor.

2. Se till att publiken är med så mycket som möjligt. De är våra regissörer och kommer med nya förslag, idéer och inspel. 

3. Humorn – ”hur gör vi det här roligare” Det finns massa roliga impro games – men också smarta skådespelartekniker, som spetsar till humorn. 

Publiken ska känna att ”vi är på samma fest”.

Blir det roligt? Ja, det bestämmer publiken. Luta mot och lita på publiken – hela tiden. Få dem medskapande och alerta på att allt kan hända. Det går alldeles utmärkt, för publiken vill vara med – och blir ”Världens Bästa”, när de känner att de får vara med.

Kurser

Förslag på impro-upplägg

Grund & Impro 1: Glädje och lek, ingen press på att uppträda. Vi ”lyfter hinken från golvet” och respekterar deltagarnas olika nivåer. 

Kurs 2 & 3: Vi utvecklar nya nya improvisations koncept. Introducera nya games, mallar och tekniker. Uppdrag: att lyfta det kollektiva och individuella berättandet. Vi tänker stort, vilt och när det blir misstag så börjar vi om. Prövar igen – träna, lek och pröva igen…

Kurs 4 & Proffs: Vi tittar på komiska tekniker och trix. Som vi har samlat i våra humor-magasin. Vi öser ur den europeiska teatertraditionen Comedian, som i sin tur också har inspirerat Molière, Shakespeare, Chaplin och Nils Poppe…

Kroppssignaler till fördel eller fördärv 

Våra individuella kroppsspråk är ofta djupt rotade i oss och vi behöver träna för att kunna ändra våra invanda mönster. Genom att lära sig om kroppsspråk kan vi påverka hur vi själva mår, hur andra uppfattar oss, hur vi kan bli tydligare kommunikatörer och hur vi kan bidra till ett positivt och inspirerande arbetsklimat.

Lär dig hantera de signaler du sänder ut, bli medveten om hur andra använder sitt kroppsspråk. Bli av med den universella skräcken att bli stirrade på.

Marvin Yxner och Robert Pukitis har samarbetat sedan 1983, med att spela och undervisa i improvisation.
2004 startade undervisningen på Fridhems FHS där där en mängd svenska improvisatörer fått inspiration.
Marvin och Robert konstruerade varje år nya komedi koncept, som efterhand användes över hela landet.
Efter 16 år av deras – vid den tiden legendariska nyskapande, så valde de att ta ett upphåll.

Nu är de tillbaka.
De lanserar ”Den Nya Komeditekniken”. Nu som sommarkurser på Skara skolscen.

impro i Skara
Massivt roligt, brutalt finlir, impro på världsnivå. Alla komiska trix från dåtid till nutid exponeras/lärs ut
Hitta på. Gör det fort. Ta det lugnt. Gör det roligt. Korta improvisationer i vansinnestempo.
Världsmästerskap i misstag, allt ocensurerat.